Τεχνολογία - Επιστήμη

02 Δεκεμβρίου 2021 18:21 Τελευταία ενημέρωση : 02 Δεκεμβρίου 2021 19:56

Κορονοϊός – Γκάγκα: Τα εμβόλια δείχνουν να καλύπτουν και την μετάλλαξη Όμικρον

Διάβασέ μου το...

Τι είπε για την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον που εντοπίστηκε στη χώρα μας.

Κορονοϊός – Γκάγκα: Τα εμβόλια δείχνουν να καλύπτουν και την μετάλλαξη Όμικρον
-

Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, αναφέρθηκε στα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με τους διασωληνωμένους να υπερβαίνουν πλέον τους 700 και υπογράμμισε ότι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Όπως είπε η κυρία Γκάγκα, τα κρούσματα δείχνουν να σταθεροποιούνται, αλλά οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι υψηλές κι αυτό σημαίνει περαιτέρω επιβάρυνσή του ΕΣΥ τις προσεχείς μέρες.

Συμπλήρωσε δε πώς η κατάσταση ειδικά στη βόρεια Ελλάδα είναι πολύ επιβαρυμένη και το προσωπικό των νοσοκομείων έχει ήδη υπερβεί τα όρια του, παρά το γεγονός ότι συνδράμουν τα ιδιωτικά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Αναφέρθηκε και στον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος με την παραλλαγή Όμικρον στη χώρα μας, τονίζοντας πως είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα αφού τα διάφορα μοντέλα δείχνουν πως θα επικρατήσει τελικά. Είπε πως ευτυχώς ο ασθενής είναι σε αρκετά κακά κατάσταση και τόνισε πως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν και την παραλλαγή Όμικρον, συστήνοντας την πιστή τήρηση των κανόνων και των μέτρων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Γλυφάδα: Αποφυλακίζεται το μοντέλο με την κοκαΐνη

Μάριος Παπαγεωργίου: νέα έρευνα για την απαγωγή του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ