Καιρός

12 Νοεμβρίου 2019 06:04

Καιρός: καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Νέο βαρομετρικό χαμηλό ενσκήπτει στην χώρα. Πού θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Που θα φτάσει τα 10 μποφόρ η ένταση του αέρα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

 

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται, όπως έχει προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ, από το μεσημέρι της Τρίτης και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους, που τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και εκ νέου από το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βαθμιαία με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, με ένταση 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 21 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές από τα δυτικά και με σποραδικές καταιγίδες στην δυτική και στην κεντρική Μακεδονία. Την νύχτα, στην δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και από το βράδυ στην δυτική Πελοπόννησο. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 10 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και με σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα νότια και από τις απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Την νύχτα, τα φαινόμενα στην νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 24 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, τις βραδινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα εξασθενήσουν.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία, από τα δυτικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ