Καιρός

19 Νοεμβρίου 2019 06:04

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

Διάβασέ μου το...

Άστατος ο καιρός την Τρίτη με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα.

-

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα ενταθούν, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ. 

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στην Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τη νύχτα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι βαθμιαία από το μεσημέρι σε 4 με 6 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου και μόνο στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Σταδιακά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου και μόνο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν  νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα στις βόρειες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 20/11/2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς στα δυτικά κατά τόπους θα είναι έντονα, από αργά το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ