Καιρός

27 Φεβρουαρίου 2020 06:05

Καιρός: βροχές, καταιγίδες και χιόνια την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που προβλέπεται να είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα είναι οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

 

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη στα δυτικά, στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα, βαθμιαία, τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, όπου σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με σποραδικές βροχές. 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. 

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ, που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της θα είναι, κατά τόπους, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που βαθμιαία έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Από το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας, όπου θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και στο Θρακικό Πέλαγος 7 έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία, από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς ανέμους, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονίας, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Πρόσκαιρη εξασθένηση των ανέμων τις βραδινές ώρες. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με παροδικές βροχές έως το απόγευμα, κυρίως στην ανατολική Στερεά και στην Θεσσαλία, όπου είναι πιθανό, πρόσκαιρα να χιονίσει στα ορεινά. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 5 με 7 μποφόρ, στα νότια έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα έως το απόγευμα για τοπικές βροχές. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5-7 μποφόρ, στις Κυκλάδες έως 8 μποφόρ, που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στα νότια έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην βόρεια Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία με σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 8 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς, με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις, που γρήγορα στα δυτικά και στα βόρεια και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Θράκη και στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ