Καιρός

14 Μαΐου 2021 06:03 Τελευταία ενημέρωση : 14 Μαΐου 2021 07:41

Καιρός: ηλιοφάνεια και τοπικές μπόρες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα εκδηλωθούν βροχές και όμβροι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο.

-

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ από τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νοτιάδες, τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια τμήματα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός,. με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νοτιοανατολικοί, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν και σποραδικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-4 μποφόρ και το μεσημέρι - απόγευμα νοτιάδες, τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου από τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια θα είναι περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί και στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στα βόρεια το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και εκ νέου στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 5 με 6 και μετά το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρση του lockdown με ανοιχτά μουσεία σε όλη τη χώρα

Άρση του lockdown: Τι αλλάζει από σήμερα - τέλος τα sms, ανοίγει ο τουρισμός

ΗΠΑ: Ανταλλαγή πυροβολισμών στο Ρόουντ Άιλαντ (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ