Καιρός

19 Μαΐου 2021 06:03 Τελευταία ενημέρωση : 19 Μαΐου 2021 06:51

Καιρός: καλοκαιρία και υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

«Πρόβα» καλοκαιριού κάνει ο καιρός. Μέχρι που θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος. Δείτε αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για σήμερα Τετάρτη, ο καιρός αναμένεται αίθριος σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη το απόγευμα έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 31 και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις νυχτερινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 2 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα επικρατήσουν δυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στις Κυκλάδες βόρειοι με την ίδια ένταση. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 και το βράδυ στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα προς το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 20 Μαΐου

Αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά κυρίως ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5, στα δυτικά και νότια πελάγη 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: επιχείρηση διάσωσης άνδρα λόγω φωτιάς σε διαμέρισμα (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις δηλώσεις Ερντογάν για τον εβραϊκό λαό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ