Καιρός

17 Νοεμβρίου 2021 06:04

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Πού αναμένονται βροχές και πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και  ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 και στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στην Κρήτη και από το απόγευμα κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά και τις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 17 με 19 και στα Δωδεκάνησα τους 21 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ