Καιρός

15 Φεβρουαρίου 2022 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 15 Φεβρουαρίου 2022 07:04

Καιρός: νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Τοπικές βροχές, ομίχλες και υγρασία την Τρίτη. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Tοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα δυτικά λίγες βροχές αναμένονται για την Τρίτη. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα Δωδεκάνησα θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νότιοι 2 με 4, στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 16 και στη νησιωτική χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΕΚ: Φερνάντο Σάντος ο… εκλεκτός!

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 163 σημεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ