Καιρός

19 Μαρτίου 2022 06:39 Τελευταία ενημέρωση : 19 Μαρτίου 2022 07:15

Καιρός: κρύο, ισχυροί άνεμοι και χιονόνερο το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Σε αρκετά χαμηλότερα από την εποχή επίπεδα θα κινηθεί ο υδράργυρος. Που αναμένονται βροχές και που θα χιονίσει. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική χώρα και κυρίως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά προβλέπονται για το Σάββατο. Πρόσκαιρες και μικρής έντασης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, με ένταση στο Ιόνιο έως 7, στο Αιγαίο μέχρι 8 και τοπικά και στην περιοχή των Κυθήρων έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, κατά 6 με 8 βαθμούς περίπου. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπερνά στις περισσότερες περιοχές τους 6 με 8 βαθμούς και μόνον στα δυτικά και στα νότια θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Σημειώνεται ότι αυτά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και την Κυριακή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών, ενώ το βράδυ θα χιονίσει στην Πάρνηθα. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρμποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Εύβοια αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά - ημιορεινά τμήματα με ασθενείς χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν χιονόνερο ή χιόνι. Στην δυτική και στην κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις, με χιονόνερο και κατά τόπους μικρής έντασης χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Θρακικό Πέλαγος 6 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου, δε στην δυτική Μακεδονία έως 04 βαθμούς Κελσίου. 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός σχεδόν  αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στα ορεινά - ημιορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ασθενούς και τοπικά έως μέτριας έντασης, ενώ είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -01 βαθμό έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: σε Θεσσαλία και σε ανατολική Στερεά έως 07 βαθμούς Κελσίου).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές. Στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ, στην δυτική Κρήτη νωρίς το πρωί τοπικά 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές. Στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και τοπικά, το πρωί στα νότια και από το απόγευμα στα βόρεια 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Κυριακή

Στην δυτική και στην βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 8 με 10 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ: rapid test δωρεάν το Σάββατο σε 38 σημεία

Κορονοϊός - Κίνα: πρώτοι θάνατοι μετά από 14 μήνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ