Καιρός

08 Σεπτεμβρίου 2022 06:04

Καιρός: συννεφιές και τοπικές μπόρες την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα εκδηλωθούν οι βροχές. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ό υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με ένταση στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και στην βόρεια Κρήτη τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη θερμοκρασία).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, έως 28-29 βαθμούς Κελσίου).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5-6 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, έως 28-29 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία).

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Παρασκευή, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά, 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο τους 32 με 34, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρούσι: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 12χρονο σε παιδική χαρά

Αμβλώσεις – “Ρουβίκωνας”: Παρέμβαση έξω από την Ιερά Σύνοδο (εικόνες)

Πόλο γυναικών: Η εθνική φουλ για το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ