Καιρός

23 Οκτωβρίου 2022 06:38

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος θερμοκρασίας την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού την Κυριακή. Που θα "σκαρφαλώσει" η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή σε όλη την χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει τους 24 με 26 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη επίσης ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στη δυτική Κρήτη πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 και στα Δωδεκάνησα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται ο καιρός την Δευτέρα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μετά το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 26 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”: επιστροφή της 15χρονης σε δομή προστασίας

Ο Αλέξης Κούγιας... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Βρετανία: Συνάντηση Τζόνσον - Σούνακ για το ενδεχόμενο “κοινής” υποψηφιότητας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ