Καιρός

06 Ιανουαρίου 2023 06:09

Θεοφάνια: ο καιρός του τριημέρου

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τοπικές βροχές και ομίχλες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, ημέρα των Θεοφανίων, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βόρειοι-βορειοδυτικοί, τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και στα νότια κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός,. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια  αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τις πρωινές η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στις Σποράδες βορειοδυτικοί, 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Θεσσαλία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στις Σποράδες και στην Εύβοια, όπου μπορεί να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 και στα νότια κατά τόπους τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Στα δυτικά υπάρχει πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το Σάββατο.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεοφάνια: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

ΗΠΑ - Βουλή των Αντιπροσώπων: “Ακέφαλη” λόγω του εμφυλίου των Ρεπουμπλικάνων

Θεοφάνια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα - Πειραιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ