Καιρός

25 Φεβρουαρίου 2023 06:09

Καθαρά Δευτέρα: Ο καιρός του τριημέρου

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται νεφώσεις το Σάββατο. Με ποιες συνθήκες θα γίνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη έως 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 19 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων, 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα νοτιοανατολικοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 έως 5 μποφόρ και το απόγευμα στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, 2 με 4 μποφόρ και στην Θράκη νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Οι άνεμοι ενισχύονται από τις μεσημεριανές ώρες, φτάνοντας στη περιοχή της Θράκης τις βραδινές ώρες, τα 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές.. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι στα βόρεια 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι και από τα βόρεια στη δυτική Ελλάδα. Στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά προς το βράδυ θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1800 μέτρα). Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην Μακεδονία, στην Θράκη, στο βορειοανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1800 μέτρα). Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Νεαρός έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου (εικόνες)

Σημεία για rapid test δωρεάν το Σάββατο

ΠΑΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Αδαμόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ