Καιρός

02 Μαρτίου 2023 06:07

Καιρός: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Άστατος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και που θα χιονίσει. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σε ολόκληρη τη χώρα την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 15 με 17 και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα οπότε ενδέχεται στα δυτικά να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι-απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη παρουσιάζονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια το πρωί και στα δυτικά από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 15 με 17 και στα νότια τοπικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα Τέμπη - Σταθμάρχης: Η ανάρτησή του μετά την εκπαίδευσή του

Μετρό: Απεργία την Πέμπτη 2 Μαρτίου

Κορονοϊός – Ιταλία: Έρευνα σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Κόντε



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ