Καιρός

08 Ιουλίου 2023 06:09

Καιρός: Τοπικές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο, προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φτάσει τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική στα βόρεια και ανατολικά του νομού τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις το πρωί στην κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 και στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τμήματα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανόν έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στα νησιά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης – Μπλίνκεν: Τι είπαν εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους

Rapid test δωρεάν το Σάββατο

Ολλανδία: Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε



 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ