Καιρός

26 Αυγούστου 2023 07:09

Καιρός: πτώση θερμοκρασίας, μπόρες και καταιγίδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία και στην Ήπειρο αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και τις μεσημβρινές ώρες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Βελτίωση το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια μέχρι το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 και από το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου, (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 4-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες αυξημένες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στη Θεσσαλία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα κεντρικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και το μεσημέρι-απόγευμα στην Κρήτη με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι έως 7 μποφόρ .Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα Δωδεκάνησα από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός την Κυρικαή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Κυριακή. Τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Οι υδράργυρος στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και τα νότια τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σημεία για rapid test δωρεάν το Σάββατο

Λουκασένκο: Είχα προειδοποιήσει τον Πριγκόζιν, αλλά...

Φωτιές - Σάββατο: πολύ υψηλός κίνδυνος σε 4 Περιφέρειες (χάρτης)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ