Καιρός

17 Σεπτεμβρίου 2023 06:08

Καιρός: μπόρες, πτώση θερμοκρασίας και βοριάδες την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 έως 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά του νομού Λαρίσης πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στην Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα ανατολικά, 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και στα ορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Στη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική Στερεά, στην Εύβοια, στην Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το απόγευμα και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στα νοτιοανατολικά κατά τόπους τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σημεία για rapid test δωρεάν την Κυριακή

Κακοκαιρία Daniel – Λιβύη: Ξεπέρασαν τους 11300 οι νεκροί στην Ντέρνα

Στόλτενμπεργκ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι μακρύς




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ