Καιρός

04 Οκτωβρίου 2023 06:04

Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται νεφώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, με λίγες παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά και στα βόρεια θα φτάσει τους 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα Θα πνέουν βοριάδες, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται την Πέμπτη ο καιρός σε όλη την χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 27 με 28 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Στέγαστρο Καλατράβα - Βολικάκης: Το ποδηλατοδρόμιο έμπαζε νερά σε κάθε βροχή (βίντεο)

Πέθανε ο Ακριβός Τσολάκης

Κίναρος – “Καλημέρα Ελλάδα”: Η υπόσχεση τηρήθηκε, η κυρά Ρηνιώ έχει “παρέα”