Καιρός

28 Οκτωβρίου 2023 06:10

Καιρός - 28η Οκτωβρίου: Βροχές και ομίχλη το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές, πόσο θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το Σάββατο αναμένονται στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο μέχρι το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία αναμένονται αραιές νεφώσεις, από το βράδυ κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές στη Θράκη όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, στην Κρήτη κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 και στα νότια έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Μικρής διάρκειας βροχές θα σημειωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη έως τις μεσημβρινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ