Γενικά

16 Φεβρουαρίου 2019 08:48

Σοκάρει η μαρτυρία στον ΑΝΤ1 αυτόπτη μάρτυρα για την φοιτήτρια που έπεσε από την ταράτσα του ΑΠΘ

Text to Speech

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις του αυτόπτη μάρτυρα, που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της οικογένειας. Τι λέει για το μοιραίο βραδύ.

Σοκάρει η μαρτυρία στον ΑΝΤ1 αυτόπτη μάρτυρα για την φοιτήτρια που έπεσε από την ταράτσα του ΑΠΘ

Μια σημαντική μαρτυρία κατέθεσε στον ΑΝΤ1 ένας άνθρωπος που είδε την Λίνα Κοεμτζή, την φοιτήτρια που έπεσε από την εστία στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριου του 2016. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, η άτυχη κοπέλα δεν ήταν μόνη της.

Ήταν έξω από τις φοιτητικές εστίες τη νύχτα που βρέθηκε στο κενό από την ταράτσα η 22χρονη Λίνα, Δυο χρόνια μετά αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση όπως υποστηρίζει. Είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας που είδε καρά καρέ το τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε την Ελλάδα.

«Σε απόσταση περίπου 5 μέτρων από την είσοδο της εστίας άκουσα φωνές. Σαν να μαλώνουν κάποιοι. Σήκωσα το κεφάλι μου και διέκρινα σκιές ψηλά. Ξαφνικά ησυχία και ένας δυνατός γδούπος στο έδαφος σχεδόν μπροστά μου με ξάφνιασε. Είδα μία κοπέλα αιμόφυρτη. Σάστισα. Είχε τις αισθήσεις της ακόμη. Ειδοποίησα αμέσως το ΕΚΑΒ και την αστυνομία», περιέγραψε στον ΑΝΤ1 ο αυτόπτης μάρτυρας.

Εργαζόμενος στην περιοχή ο 45χρονος. Πριν καλά  καλά συνειδητοποιήσει τι συνέβη, είδε δύο νεαρούς, όπως υποστηρίζει, να βγαίνουν από τη φοιτητική εστία και να τρέχουν προς το σημείο πτώσης της άτυχης κοπέλας.

«Θυμάμαι ότι πήγαν κατευθείαν πάνω από την κοπέλα. Άρχισαν να ψάχνουν κάτι. Ο ένας γύρω από το σώμα της, ο άλλος σε μικρή απόσταση. Το στικάκι, το στικάκι λέγανε. Βρες το στικάκι. Τους ρώτησα τι κάνουν και αν ξέρουν τι έγινε και μου είπαν να μην ανακατεύομαι. Εγώ είχα ήδη σκεπάσει το κορίτσι με μπουφάν όπως μου είπαν οι διασώστες ώστε να την κρατήσω ζεστή», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Λίνα - Γαλήνη - Κοεμτζή  - φοιτήτρια - αυτοκτονία - Θασσαλονίκη

Η μαρτυρία επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της οικογένειας

Η μαρτυρία του αυτόπτη έρχεται ίσως να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της οικογένειας της Λίνας Κοεμτζή ότι για το θάνατο της φοιτήτριας υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Ίσως είναι αυτοί που με κάποιο βίντεο κρατούσαν στο χέρι την κοπέλα και θέλησαν να της κλείσουν το στόμα σύμφωνα πάντα με την οικογένειά της.

«Οι αστυνομικοί έφτασαν περίπου 20 λεπτά μετά το τηλεφώνημα που τους έκανα. Τότε εξαφανίστηκαν διακριτικά και οι νεαροί που δεν ξέρω αν βρήκαν τελικά αυτό που έψαχναν. Στη συνέχεια είχε μαζευτεί κι άλλος κόσμος που όμως απομακρυνθήκαμε όλοι για να κάνουν τη δουλειά τους οι αρχές», αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο αυτόπτης μάρτυρας.

Για την υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων της 22χρονης έχουν ασκηθεί ήδη διώξεις σε βάρος τριών νεαρών, ενώ αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα ενός ακόμη που επίσης την εκβίαζε μέσω διαδικτύου ωστόσο ακόμη δεν έχει κληθεί να καταθέσει. 

Λίνα - Γαλήνη - Κοεμτζή  - φοιτήτρια - αυτοκτονία - Θασσαλονίκη

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, δεν θέλησε να σχολιάσει επίσημα αυτήν την πολύ σημαντική μαρτυρία όπως την χαρακτήρισε. 

Το λόγο πρέπει να έχει η δικαιοσύνη υποστήριξε, θα περιμένει να κληθεί ο μάρτυρας να καταθέσει τα όσα διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια του τη μοιραία εκείνη νύχτα, που πιστεύει ότι θα γίνει σύντομα, ότι πρέπει να γίνει σύντομα, ώστε να αρχίσει να ξετυλίγεται και το κουβάρι αυτής της υπόθεσης τόνισε ο κ. Ξυλουργίδης, που φαίνεται, σύμφωνα πάντα με την οικογένεια της άτυχης κοπέλας ότι έχει πολλές σκοτεινές πτυχές και ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία, όπως λένε και οι συγγενείς της αλλά για εγκληματική ενέργεια με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO