Πρόσωπα

27 Σεπτεμβρίου 2018 22:02

Τετ-α-τετ Τσίπρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Chase

Text to Speech

Στο επίκεντρο της συνάντησης οι προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Και γεύμα εργασίας Τσίπρα - Ρος

Τετ-α-τετ Τσίπρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Chase

Με τον Jamie Dimon, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JP Morgan Chase συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον - ελληνικής καταγωγής - επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ, για την ανάκαμψη και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Dimon τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη, γίνεται και πάλι επενδυτικός προορισμός και «πρέπει να βρούμε ρόπο να στηριχθεί περαιτέρω αυτή η προσπάθεια».

Γεύμα εργασίας Τσίπρα - Ρος

Γεύμα εργασίας παρέθεσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή στελεχών αμερικανικών εταιρειών.

Στο γεύμα εργασίας, το οποίο διοργάνωσε ο Γουίλμπουρ Ρος, εκπροσωπήθηκαν, κορυφαίες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ενέργειας, του εμπορίου, της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της βιομηχανίας, της πληροφορικής. Επίσης, στελέχη από τον κατασκευαστικό τομέα, τη βιομηχανία καθώς επίσης και επενδυτικά funds και τράπεζες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά, μαζί με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO