Χανιά

26 Σεπτεμβρίου 2019 09:31

Σχολικό λεωφορείο κάνει το “δρομολόγιο του τρόμου” (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εικόνες βγαλμένες από άλλες εποχές και χώρες θυμίζουν αυτές που κατέγραψαν διαδρομή που ακολουθούν καθημερινά δεκάδες μαθητές, κάθε ηλικίας.

Σχολικό λεωφορείο κάνει το “δρομολόγιο του τρόμου” (βίντεο)
-

Το δρομολόγιο του τρόμου ακολουθούν καθημερινά δεκάδες μαθητές που ζουν στα ορεινά χωριά του δήμου Πλατανιά, στην Κρήτη.

«Η διέλευση γίνεται με δική σας ευθύνη», προειδοποιεί η πινακίδα τους οδηγούς που περνούν από την περιοχή η οποία είχε πληγεί από τη θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου. Σε πολλά σημεία μάλιστα, οι δρόμοι παραμένουν ακατάλληλοι, κυρίως για τα βαρέα οχήματα.

Ένας από αυτούς τους δρόμους είναι και της διαδρομής Λακκοι-Καρανου-Ορθουνι-Σκινε. Τη διαδρομή ακολουθούν καθημερινά οι μαθητές, ηλικίας από 4 έως 17 ετών, δηλαδή νηπιαγωγείου έως Λυκείου.

Λεωφορείο - μαθητές - φωτιά

Πέραν της ποιότητας του δρόμου, μέρος του οποίου αποτυπώνεται σε βίντεο, οι γονείς καταγγέλλουν και την ποιότητα του λεωφορείου, αφού πρόκειται για το πλέον ακατάλληλο όχημα, δηλαδή ένα παλιό αστικό λεωφορείο χωρίς ζώνες ασφαλείας, το οποίο τις τελευταίες μέρες έχει πάρει δύο φορές φωτιά.

Λεωφορείο - μαθητές - φωτιά

Κάτοικοι της περιοχής εκτιμούν ότι είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί κάποιο ατύχημα, καταγγέλλοντας ότι πριν από λίγες μέρες μέρος της διαδρομής προς το σχολείο υποχώρησε, λόγω του ότι κομμάτι του δρόμου είναι μπαζωμένο χωρίς ίχνος αντιστήριξης. Για το λόγο αυτόν έχουν αποστείλει ενημερωτικό έγγραφο στο Δήμο, την Περιφέρεια και την Αστυνομία, ζητώντας την υπεύθυνη αντιμετώπιση του προβλήματος, που θα εγγυηθεί την ασφάλεια του δρομολογίου για όλους τους περαστικούς.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO