Σάμος

01 Νοεμβρίου 2020 13:06 Τελευταία ενημέρωση : 01 Νοεμβρίου 2020 16:11

Σεισμός στην Σάμο: Σπαραγμός στην κηδεία της 15χρονης Κλαίρης

Διάβασέ μου το...

Ράγισαν οι πέτρες και έκλεψαν οι ουρανοί στην κηδεία της αδικοχαμένης Κλαίρης, που σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από τοίχο. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της, Ντυμένοι στα λευκά οι συμμαθητές της.

Σεισμός στην Σάμο: Σπαραγμός στην κηδεία της 15χρονης Κλαίρης
-

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπου στο Βαθύ της Σάμου κηδεία της 15χρονης Κλαίρης, η οποία έχασε τη ζωή της τόσο άδικα κατά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και συμμαθήτριες, αλλά και κάτοικοι της Σάμου είπαν σήμερα «το τελευταίο αντίο» στην νεαρή μαθήτρια που ο χαμός της βύθισε στο πένθος το νησί.

Τραγικοί φιγούρες οι γονείς της που δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Ντυμένοι οι περισσότεροι στα λευκά, οι συμμαθητές του κοριτσιού συνόδευσαν την Κλαίρη στην τελευταία της κατοικία. Φίλοι, συγγενείς φορώντας μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις είπαν το τελευταίο αντίο.

Παρούσα στην κηδεία είναι και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα παιδιά καταπλακωμένα από τα ερείπια και οι γονείς του 17χρονου Άρη.

Η κηδεία του 17χρονου, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του κάτω από τα χαλάσματα ενός παλιού τοιχίου που κατέρρευσε κατά τον ισχυρό σεισμό, θα γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤ1 - ΣΑΜΟΣ - ΣΕΙΣΜΟΣ - ΚΗΔΕΙΑ ΚΛΑΙΡΗΣ

Νωρίτερα, ο πατέρας του Άρη, δημοσιογράφος που εργάζεται σε τοπικό μέσο, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, "Πρωινοί Τύποι" για το τραγικό συμβάν.

Όπως είπε, όλα έγιναν σε πέντε δευτερόλεπτα και οι δύο νέοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. «Τουλάχιστον “έφυγαν” αγκαλιασμένα», είπε, αφού ο Άρης προσπάθησε να προστατεύσει την Κλαίρη ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Μιλώντας για τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο σημείο όπου βρήκαν τον θάνατο ο Άρης και η Κλαίρη, ο Αλέξης Κομνηνός είπε πως «είδα στα μάτια του Πρωθυπουργού ότι ένιωσε έκπληξη με όσα έβλεπε» και ότι του ζήτησε να λυθεί το πρόβλημα με τα ακατοίκητα κτίρια.

ΣΑΜΟΣ - ΣΕΙΣΜΟΣ - ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ - ΠΑΤΕΡΑΣ 17ΧΡΟΝΟΥ ΑΡΗ - ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ

Ο Άρης και η Κλαίρη, η οποία πριν από δύο ημέρες είχε γενέθλια, έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, καθώς «ο Θεός είχε άλλα σχέδια», όπως είπε ο τραγικός πατέρας. Περιέγραψε τον γιο του ως ένα χαρούμενο παιδί, που λάτρευε τον χορό και το μπάσκετ.

Από την πλευρά του, ο πυροσβέστης Γιώργος Μιαούλης, ο οποίος μίλησε επίσης στην ίδια εκπομπή, σημείωσε πως ο Άρης και η Κλαίρη στάθηκαν εξαιρετικά άτυχοι που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο τη στιγμή του σεισμού, καθώς «αν ήταν πέντε μέτρα πιο κάτω, θα γλίτωναν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO