Δωδεκανήσα

25 Οκτωβρίου 2023 16:50

Ρόδος: Λιμενικοί “έκρυψαν” απόδραση

Διάβασέ μου το...

Πως οι καμέρες ασφαλείας "πρόδωσαν" το κοινό μυστικό τους. Πως άρχισε να ξετυλίγεται ο μίτος των αποακλύψεων. Τι δηλώνει ο διοικητής τους.

Ρόδος: Λιμενικοί “έκρυψαν” απόδραση
-

Mείζον θέμα με ανυπολόγιστες ακόμη ποινικές και πειθαρχικές προεκτάσεις για στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχει ανακύψει μετά την ολοκλήρωση επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε την Παρασκευή από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά από καταγγελία για απόδραση κρατουμένου που αποσιωπήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων στελεχών του Λιμενικού Σώματος είχαν εντοπιστεί την Πέμπτη στο λιμάνι και σκόπευαν να ταξιδέψουν με πλοίο της γραμμής εκτός Ρόδου 26 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου όπου εφυλάσσοντο στον προαύλιο χώρο του.

Περί ώραν 18.00 ένας εκ των μεταναστών κατόρθωσε να διαφύγει και σύμφωνα με τις πληροφορίες τον καταδίωξαν δύο λιμενικοί χωρίς να κατορθώσουν να τον εντοπίσουν.

Το όλο περιστατικό δεν αποτέλεσε αντικείμενο διοικητικής και ποινικής έρευνας και την επόμενη ημέρα άγνωστος απέστειλε ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών που κατήγγειλε το περιστατικό.

Με παραγγελία της Εισαγγελέως Υπηρεσίας προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου αστυνομικοί έσπευσαν στο λιμεναρχείο και κατάσχεσαν το υλικό μαγνητοσκόπησης από το σύστημα εσωτερικής παρακολούθησης του λιμεναρχείου.

Λιμεναρχείο Ρόδου

Στο πλαίσιο της προανάκρισης και ελέγχου του υλικού αυτού πράγματι επιβεβαιώθηκαν τα καταγγελλόμενα και απεικονίζονται δύο λιμενικοί να καταδιώκουν άτομο που φεύγει από το σημείο που κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κεντρικός λιμενάρχης Ρόδου δήλωσε άγνοια για το περιστατικό που μένει να οδηγήσει σε εξελίξεις.

Θυμίζουμε ότι η κατάσταση της φύλαξης των κρατουμένων στο κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου είναι απαράδεκτη, έχουν σημειωθεί εξεγέρσεις στο παρελθόν ενώ την 3η Νοεμβρίου 2022 ήταν η τελευταία φορά που υπήρξε απόδραση κρατουμένου.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Καλαμάτα: Φονική πτώση γυναίκας από μπαλκόνι - Μόλις είχε πάει τα παιδιά της σχολείο

Λάρισα: το συγκλονιστικό ζεϊμπέκικο σε αμαξίδιο του αδερφού της νύφης (βίντεο)

Τουρκία: Αξιωματούχος υπερασπίζεται τη Χαμάς κρατώντας σπαθί μέσα στην Αγιά Σοφιά (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO