Κόμματα

26 Φεβρουαρίου 2015 12:53

Σε ευρωπαϊκή περιοδεία ο Θεοδωράκης

Text to Speech

Σ΄ ένα μαραθώνιο επαφών και συναντήσεων σε πρωτεύουσες της Ευρώπης βρίσκουν τον Σταύρο Θεοδωράκη τα γενέθλια του Ποταμιού, που σήμερα κλείνει 1 χρόνο ζωής.

Της  Όλγας Παναγιωτίδου

Στο Βερολίνο βρίσκεται σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού όπου θα έχει συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που στο Ποτάμι δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι για το Ποτάμι και η συνάντηση που θα έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανώτατα στελέχη του κόμματος του Ματέο Ρέντσι στη Ρώμη την Παρασκευή (Ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα) και συγκεκριμένα με τον Lorenzo Guerini, αναπληρωτή γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Από τις έως τώρα συναντήσεις του με τον Μάρτιν Σουλτς, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα,  αλλά και τους άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους, αυτό που εισπράττει ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ένα θετικό κλίμα για την Ελλάδα με την υποσημείωση πως το μεγάλο στοίχημα είναι οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν. «Αν θέλετε να τα καταφέρετε, πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, να αλλάξουν τα πράγματα», του λένε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, είχε το τελευταίο διήμερο στις Βρυξέλλες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών της Ευρώπης, Γκι Φέρχοφσταντ και τον Έλληνα επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο που τον ενημέρωσε για τις σημαντικές αρμοδιότητες του, όπως αυτές απορρέουν από το ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης.

Στην ομιλία του στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε την ευκαιρία να απαντήσει στα ερωτήματα των ευρωβουλευτών. Στις απαντήσεις που έδωσε μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «στην Ελλάδα έχουμε ένα πρόβλημα με τις λέξεις, πιθανότατα κάποιοι να εννοούν μεταρρυθμίσεις την οπισθοδρόμηση. Εμείς στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα είμαστε στο πλευρό του Τσίπρα. Δεν θα ενισχύσουμε αυτούς που θέλουν να πάνε την Ελλάδα πίσω».

 Ο Σταύρος Θεοδωράκης δέχθηκε πολλές ερωτήσεις γιατί ο Αλέξης Τσίπρας συνεργάζεται με ένα ακροδεξιό κόμμα. «Αυτή είναι απάντηση που πρέπει να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όχι εγώ», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Ίσως η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που είπε ο Βαρουφάκης στο BBC ότι με το Ποτάμι θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε ενώ από τον Καμμένο πήραμε λευκή επιταγή», ανέφερε.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης,  με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου ζωής για το κόμμα του δήλωσε, «Πριν από έναν χρόνο βάλαμε ένα μεγάλο στοίχημα. Ότι μπορείς, χωρίς προστάτες και λεφτά, να κάνεις πολιτική. Οι πολίτες αποφάσισαν ότι αυτό μπορεί να γίνει, αρκεί να έχεις κάτι να πεις. Σήμερα το Ποτάμι έχει 17 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές. Δίπλα του ένα σύνολο ανθρώπων από τους σημαντικότερους της χώρας μας επεξεργάζεται λύσεις για τα αδιέξοδα της κοινωνίας. Τώρα το στοίχημα μεγάλωσε. Να αλλάξουμε τη χώρα μας και τις ζωές των παιδιών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO