Κόμματα

27 Φεβρουαρίου 2015 15:52

Ξουλίδου: Θα ψηφίζαμε πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου

Text to Speech

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου, υποστήριξε ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να ψηφίσει πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίου.

Υπέρ μίας πρότασης για κατάργηση μνημονίου, τάχθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

Υποστήριξε πως δε θεωρεί παράταση του μνημονίου τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup και ως εκ τούτου δε θα είχε κανέναν ενδοιασμό να ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ.

Ειδικότερα η βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε:

-Θα ψηφίζατε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίου;

Ασφαλώς. Καμία αντίρρηση και κανέναν ενδοιασμό. Όταν θα έρθει και θα είναι διατυπωμένη στα πλαίσια της πολιτικής μας κατεύθυνσης, πού κι εμείς ως αντιμνημονιακοί, το ίδιο λέγαμε, φυσικά και θα το ψηφίσω. Εμείς επιδιώκουμε πραγματικά μια εθνική κυριαρχία, η οποία είναι χαμένη εδώ και τόσα χρόνια. Θέλουμε να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, θέλουμε να γίνει ουσιαστικά λογιστικός έλεγχος του χρέους. Βλέπετε ότι η πρώτη πρωτοβουλία που αναλάβαμε, είναι ουσιαστικά να συσταθεί μια και μόνη εξεταστική επιτροπή, που έλεγε ο κ. Σαμαράς και δεν την έκανε ποτέ, να δούμε γιατί φτάσαμε και ποίοι ευθύνονται για τα μνημόνια. Εάν τώρα με αυτή την υπογραφή που έπεσε και με αυτή τη συμφωνία που  έγινε στο Eurogroup, κερδίζουμε τον αναγκαίο χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε,  να ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, να μην πηγαίνουμε δουλικοί και σκυμμένοι και να εκτελούμε ότι μας λένε, να βάλουμε τα δικά μας σαφή όρια, όσο αφορά τον τρόπο διαχείρισης του πρωτογενούς πλεονάσματος, που θα ωφεληθεί μονάχα η ελληνική κοινωνία κι όχι να γίνει άμεση η αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων , νομίζω αυτό το πράγμα δεν διαφωνεί κανείς. Είναι ξεκάθαρες οι μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση.

-Εάν ερχόταν η συμφωνία στη Βουλή, θα συγκέντρωνε το σύνολο των ψήφων των βουλευτών των δυο κομμάτων της κυβέρνησης;

Εγώ θεωρώ και μιλάω μόνο για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ότι εμείς θα το ψηφίζαμε. Εμείς θέλουμε να γίνει ένα νοικοκύρεμα του κράτους και να υπάρξει μια οικονομική σταθερότητα.

-Θα ψηφίζατε δηλαδή και την πρόταση του ΚΚΕ και τη συμφωνία Βαρουφάκη;

Για μας δεν είναι μνημόνιο, αυτή η νέα συμφωνία, επομένως εγώ δεν έχω πρόβλημα να ψηφίσω, μια πρόταση νόμου, που ουσιαστικά, θα μιλάει για κατάργηση μνημονίων.  Ούτως η άλλως, το πιστεύω αυτό πού λέω ,δεν είναι μνημόνιο αυτό το πράγμα , ούτε είναι παράταση μνημονίου, είναι απλώς κάποιοι όροι, που εμείς βάλαμε,ως ελληνική κυβέρνηση. Είμαστε υποχρεωμένοι, να κάνουμε βήματα μεταρρύθμισης γοργά, ώστε να πάρει μπρος η οικονομία μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO