Κόμματα

03 Αυγούστου 2018 19:42

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την παραίτηση Τόσκα

Text to Speech

Για καθυστερημένη αντίδραση κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας εκ νέου, τα «πυρά» τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την παραίτηση Τόσκα

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την «όψιμη αποδοχή» - όπως υποστηρίζει - της παραίτησης του κ. Τόσκα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία. Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

«Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα. Όπως σημειώνει, «η καθυστερημένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται να ξεγελάσει κανέναν. Αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και παραιτηθείτε. Αν φυσικά έχετε φιλότιμο και τσίπα».

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την παραίτηση Τόσκα, αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι, «η παραίτηση του υπουργού της κυβέρνησης, που “τα έκανε όλα καλά”, στόχο έχει να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού, αλλά και να κρύψει τις πραγματικές αίτιες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική. Με αλλαγές προσώπων δεν επιλύονται τα προβλήματα από την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτηση του στο Twitter, αναφέρει ότι «ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε. Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Από τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι».

Το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ, αναφέρει σε ανακοίνωση του.

«Δεν μας ξαφνιάζει η αντίδραση της ΝΔ στην παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία, για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και μόνο. Αυτό όμως που αποδεικνύει και στους πιο δύσπιστους, είναι ότι η μικροψυχία έχει όντως ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».

VIDEO