Πολιτική

26 Φεβρουαρίου 2022 13:07 Τελευταία ενημέρωση : 26 Φεβρουαρίου 2022 22:11

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μητσοτάκης σε Ζελένσκι: είμαστε δίπλα σας

Διάβασέ μου το...

Τι ειπώθηκε στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας. Τι αναφέρθηκε για τους ομογενείς στην Μαριούπλλη.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μητσοτάκης σε Ζελένσκι: είμαστε δίπλα σας
-

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το μεσημέρι του Σαββάτου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με επισημη ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, «ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί και ανέφερε ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν».

«Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας και του ίδιου προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, υπέρ της χώρας του και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης στο πλαίσιο της ΕΕ», όπως αναφέρει το Μαξίμου

Μαξίμου - Μητσοτάκης - Τηλέφωνο

Απο το Γραφείο του Πρωθυπουργού σημείωθηκε επίσης πως από το Υπουργείο Υγείας αποστέλλεται προς την Ουκρανία, ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Πλεύρης - παροχή βοήθειας - Ουκρανία

 Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε εκτενή συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Η συνομιλία Μητσοτάκη - Ζελένσκι έγινε λίγη ώρα μετά την έξοδο από την Ουκρανία, μετά από ένα πολύωρο ταξίδ - θρίλερ, του πρέσβη της Ελλάδας στο Κίεβο, μαζί με τα άλλα μέλη της διπλωματικής αποστολής και απεσταλμένους τηλεοπτικών σταθμών από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος Τάκης Σφυρή και ο εικονολήπτης Μάριος Τζομπανίδης του ΑΝΤ1.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τους προξένους σε Μαριούπολη και Οδησσό

Το πρωί ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο ο οποίος έχει σταλεί εκτάκτως στη Μαριούπολη για να ενισχύσει τη λειτουργία του εκεί Ελληνικού Γενικού Προξενείου και τον Γενικό Πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, «ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι στη Μαριούπολη το Ελληνικό Γενικό Προξενείο είναι το μόνο που θα παραμένει ανοιχτό».

«Οι Ελληνικές προξενικές αρχές στις δύο πόλεις, σε καθημερινή στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, συνεχίζουν να παρέχουν τη συνδρομή τους, στους Έλληνες υπηκόους, τους ομογενείς και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή», επισημαίνεται από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι χτυπούν σπίτια σε Κίεβο και Μαριούπολη (εικόνες)

Πόλεμος στην Ουκρανία: ανάκριση Ρώσων αιχμαλώτων από Ουκρανούς στρατιώτες (αποκλειστικό βίντεο)

Κακοκαιρία Μπιάνκα: βροχές, καταιγίδες και χιόνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ