Πολιτική

12 Φεβρουαρίου 2023 07:17 Τελευταία ενημέρωση : 12 Φεβρουαρίου 2023 10:00

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Δένδιας στην Αντιόχεια

Διάβασέ μου το...

Έφτασε στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών. Τον υποδέχτηκε ο Τσαβούσογλου.  Θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοηθείας.

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Δένδιας στην Αντιόχεια
-


Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέπτεται σήμερα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2022, την Τουρκία.

Ο Νίκος Δένδιας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Αδάνων λίγο μετά τις 9:00 το πρωί. Εκεί βρισκόταν για να τον υποδεχθεί ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης,  θα  συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής Αποστολής βοηθείας η οποία επιχειρεί στις περιοχές που  έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια  και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες αφορούν στην προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δημιουργηθεί. 
Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης, θα εξετασθούν και τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των σεισμών.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί  έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του OCHA (United Nations Office for the  Coordination of Humanitarian Affairs) σε Τουρκία και Συρία.

Επιπροσθέτως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, έχει αναλάβει τον συντονισμό των φορέων και των ιδιωτών οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στις ενέργειες συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές σε Τουρκία και Συρία, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ειδήσεις σήμερα:

Πατησίων: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο (εικόνες)

Καναδάς: Καταρρίφθηκε “άγνωστο αντικείμενο” που παραβίασε τον εναέριο χώρο

Σημεία για rapid test δωρεάν την Κυριακή