Πολιτική

31 Μαΐου 2023 12:29 Τελευταία ενημέρωση : 31 Μαΐου 2023 19:56

Εκλογές - Μητσοτάκης: ο Μυλοπόταμος, οι μαντινάδες και ο Ψηλορείτης (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Δεκτός με μαντινάδες έγινε ο Πρόεδρος της ΝΔ στο Πέραμα Μυλοποτάμου, όπου μίλησε για την αγροτική παραγωγή, τους κτηνοτρόφους και την ανάδειξη της περιοχής.

 Εκλογές - Μητσοτάκης: ο Μυλοπόταμος, οι μαντινάδες και ο Ψηλορείτης (βίντεο)
-

Από το Πέραμα Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο, ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της περιοδείας του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχτούν, επισημαίνοντας ότι ήθελε να βρεθεί στον Μυλοπόταμο, δίπλα στους ανθρώπους που τόσο αγάπησε και στήριξε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Με μαντινάδες και λουλούδια, υποδέχθηκαν πολίτες τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ρέθυμνο, Μάλιστα, ένας ηλικιωμένος του εξομολογήθηκε ότι ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ και το έχει μετανιώσει και του αφιέρωσε μια μαντινάδα:

(πηγή βίντεο: creta24.gr) 

«Δεν μπορούσα να μην περάσω από το Μυλοπόταμο στη διήμερη περιοδεία που κάνω στην Κρήτη για να σας ευχαριστήσω προσωπικά που εδώ, στον Μυλοπόταμο, δώσατε στην παράταξή μας στο μεγαλύτερο ποσοστό από όλους τους δήμους στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που δώσατε στη Νέα Δημοκρατία. Είναι μία στήριξη και στο δικό μου πρόσωπο διότι είχα βάλει με τον εαυτό μου και όλους τους συνεργάτες μου ένα στοίχημα στην αρχή της εκλογικής περιόδου το οποίο φαινόταν δύσκολο. Να είναι όλη η Κρήτη γαλάζια και αυτό το πετύχαμε. Η Κρήτη είναι γαλάζια και θα παραμείνει γαλάζια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ωστόσο ότι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. «Δεν έχει τελειώσει όμως ακόμα τίποτα» είπε συμπληρώνοντας πως «στην επόμενη κάλπη δεν πρέπει να υπάρχει κανείς εφησυχασμός. Όλοι όσοι μας ψήφισαν να μας ξαναψηφίσουν και ενδεχομένως να κερδίσουμε και κάποιους ακόμα νέους συμπολίτες».

 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι από κάθε άλλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης η Νέα Δημοκρατία στήριξε τις τοπικές κοινωνίες και τελικά αποδείχτηκε, όπως είπε, ότι αυτό που έκανε τη διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των πολιτικών της αντιπάλων ήταν «ότι σκύψαμε πάνω στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, δώσαμε λύσεις, κρατήσαμε την κοινωνία όρθια εν μέσω μεγάλων κρίσεων και φυσικά μιλήσαμε και για το πώς αντιλαμβανόμαστε το μέλλον του τόπου».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ

«Μιλήσαμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν και το ποσοστό που πήραμε ήταν μία επιβράβευση για τη σοβαρή δουλειά που κάναμε επί τέσσερα χρόνια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι έχει πολύ φιλόδοξα σχέδια για την Κρήτη και πως η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των πολύ μεγάλων αλλαγών στο νησί. Αναφέρθηκε στο «μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της Κρήτης» που όπως είπε, δεν είναι άλλο από τον Βόρειο Οδικό Άξονα και το οποίο πρόκειται και για προσωπική του δέσμευση. «Εξασφαλίσαμε την απαραίτητη χρηματοδότηση και είμαστε βέβαιοι, μιας και τα πρώτα εργοτάξια έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία δημοπράτησης με τη μεγάλη σύμβαση από τα Χανιά έως και το Ηράκλειο, το έργο αυτό θα προχωρήσει, θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα μπορείτε όλοι να κινείστε με ασφάλεια. Και δεν θα έχουμε τόσους άδικους θανάτους στους δρόμους του νησιού μας και αυτό ακόμα είναι μία προσωπική μου δέσμευση.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ

«Το μεγάλο στοίχημα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια να έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση που θα μπορέσει να υλοποιήσει όλα αυτά που σας μίλησα» είπε ακόμη σημειώνοντας πως αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη χώρα. Και αυτή η σταθερή κυβέρνηση, όπως είπε, είναι προϋπόθεση ευημερίας διότι το τελευταίο που θα θέλαμε θα ήταν να υπάρχει μία κυβέρνηση με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ακόμη ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους κτηνοτρόφους στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα, ενώ σημείωσε ότι θα βρεθεί χρόνος για να γίνει μία μεγάλη γιορτή στον Ψηλορείτη, και αναφέρθηκε και σε ένα άρθρο των New York Times όπου αναδεικνύει τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς στην Κρήτη και τον Ψηλορείτη και σημειώνει πως αποτελεί τον καλύτερο τουριστικό προορισμό την άνοιξη.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις Βρύσες Αποκορώνου, στον Πλατανιά και στο Καστέλι Κισσάμου


«Θέλω να ξέρετε ότι την επόμενη μέρα στο πρόσωπό μου θα έχετε έναν σύμμαχο για όλα σας τα αιτήματα, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία. Θα συμπορευτούμε μαζί σε αυτό τον δρόμο της ανάπτυξης, σε αυτό τον δρόμο της κοινωνικής συνοχής, σε αυτό τον δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Του οράματος το οποίο έχω για μία Κρήτη η οποία θα είναι πράσινη -πράσινη περιβαλλοντικά, γιατί είναι γαλάζια, μην μπλεκόμαστε. Για μία Κρήτη η οποία πραγματικά θα είναι πρωταγωνίστρια», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν να τον υποδεχτούν στις Βρύσες Αποκορώνου.

«Δεν πρέπει να υπάρχει κανείς εφησυχασμός, το λέω παντού το επαναλαμβάνω και σε εσάς. Εδώ δεν είναι σκορ πρώτου αγώνα το οποίο το κρατάμε για τη ρεβάνς. Εδώ ξεκινάνε όλα από την αρχή. Οι κάλπες είναι άδειες, πρέπει να ξαναγεμίσουν. Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός. Δεν θέλω να ακούω κουβέντα ότι “έχουμε κερδίσει σίγουρα, άρα πάμε για άλλα”. Θα πρέπει να επαναβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας, έχουμε το ρεύμα μαζί μας», τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγκέντρωση πολιτών στο Καστέλι Κισσάμου.

«Αυτό μας υποχρεώνει όμως όχι να είμαστε αλαζόνες και να προεξοφλούμε το αποτέλεσμα, το αντίθετο. Να είμαστε ακόμα πιο ταπεινοί και να έχουμε την αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που εναποθέτει στις πλάτες μας ο ελληνικός λαός, ο κρητικός λαός. Και ειδικά εδώ, να ξέρετε, στα Χανιά μας, αυτή την ευθύνη την αισθάνομαι προσωπικά ακόμα πιο έντονα», προσέθεσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Πλατανιά, όπου περπάτησε στον εμπορικό δρόμο και συνομίλησε με κατοίκους, καταστηματάρχες που τον υποδέχθηκαν με κεράσματα και μαντινάδες, αλλά και με τουρίστες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές - Κόπτσης: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φθάσουν τα θέματα στους μαθητές (βίντεο)

Εκλογές 2023: Που βρέθηκε ο χαμένος σάκος με τα ψηφοδέλτια (βίντεο)

Οπαδική βία - Χαϊδάρι: Μαχαίρωσαν 24χρονο για την… μπλούζα που φορούσε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ