Δικαιοσύνη

27 Ιουνίου 2014 10:46

Ενώπιον των ανακριτριών Γρέγος και Ζησιμόπουλος

Text to Speech

Την πόρτα των ανακριτριών προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής πέρασαν σήμερα οι Αντώνης Γρέγος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος.Οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος, κλήθηκαν από τις ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, για να απολογηθούν, κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Η απολογία του βουλευτή Πολύβιου Ζησιμόπουλου, ο οποίος λογοδότησε επί περίπου τρεις ώρες για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ολοκληρώθηκε.

Ήδη ενώπιον των ανακριτριών έχει ξεκινήσει να απολογείται, για την ίδια κατηγορία, ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος, ενώ στον κ. Ζησιμόπουλο η απόφαση των δικαστικών λειτουργών για την ποινική του μεταχείριση θα ανακοινωθεί αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζησιμοπουλος, του οποίου η υπεράσπιση χαρακτήρισε «άψογη τη σημερινή διαδικασία», αρνήθηκε την κατηγορία, που του αποδίδεται.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της Ελένης Ζαρούλια, η οποία απολογήθηκε προχθές και παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό έπειτα από διαφωνία, που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί, ή όχι, προσωρινά κρατούμενη, οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ αν ταχθεί με τη γνώμη των ανακριτριών, η κ. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικία της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή, ενώ θα της επιβληθεί φυσικά ο περιορισμός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

VIDEO