Γενικά

02 Ιανουαρίου 2015 15:38

Norman Atlantic: 90 οι αγνοούμενοι λέει τώρα η εισαγγελία του Μπάρι

Text to Speech

Νέο "χάος" με τις λίστες. Οι αγνοούμενοί είναι 18 (10 Έλληνες) λέει το ΥΕΝ. Στην Ιταλία έφτασαν συγγενείς αγνοουμένων. Στο Μπρίντιζι έδεσε το Norman Atlantic.

«Ενενήντα είναι οι αγνοούμενοι του Norman Atlantic, σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπάρι, 18 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελλάδας» τόνισε πριν λίγο το ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Tg5, διευκρινίζοντας ότι «ίδια ονόματα μπορεί και να έχουν συμπεριληφθεί στις ιταλικές λίστες περισσότερες από μια φορές, με ελαφρώς διαφορετική γραφή». 

Πάντως, το πλοίο ρυμουλκήθηκε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και βρίσκεται ήδη στο λιμάνι του Μπρίντιζι. 

Ένας από τους, εισαγγελείς που ανέλαβαν την έρευνα για την αποκάλυψη των αιτίων του δυστυχήματος, ο Έτορε Καρντινάλι, μεταβαίνει στο Μπρίντιζι, προκειμένου να ανέβει στο πλοίο και να εξακριβώσει αν υπάρχουν νεκροί στο αμπάρι του. 

Τέλος, το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnsa μετέδωσε ότι ασκήθηκε δίωξη σε βάρος δύο εκπροσώπων της εταιρίας ΑΝΕΚ και δυο μελών του πληρώματος, με τις κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και πρόκλησης ναυαγίου εξ αμελείας.

Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία μεταβαίνουν αεροπορικώς οι συγγενείς των δέκα, φερόμενων ως αγνοουμένων, επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», αναζητώντας απαντήσεις για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.VIDEO