Γενικά

07 Μαρτίου 2016 16:31

Νεκρός ο ιερέας Παπαρούπας από φωτιά στον Άγιο Σάββα

Text to Speech

Βρέθηκε απανθρακωμένος σε οίκημα συνάθροισης πιστών στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, στα Γλυκά Νερά.

Νεκρός ο ιερέας Παπαρούπας από φωτιά στον Άγιο Σάββα


Φριχτό θάνατο βρήκε ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά. Ο Πορφύριος Παπαρούπας βρέθηκε απανθρακωμένος σε οίκημα συνάθροισης πιστών, το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.  

Μέσα στο οίκημα, υπήρχε εγκατάσταση για παρασκευή καφέ και μια σόμπα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο  66χρονος ιερέας λιποθύμησε την ώρα που βρισκόταν ολομόναχος μέσα στο οίκημα. Τα ράσα του άρπαξαν φωτιά από τη σόμπα με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί. Την απανθρακωμένη σορό του ιερέα βρήκαν άντρες της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Το 1995 ο ιερέας Πορφύριος Παπαρούπας βρέθηκε στο επίκεντρο καταγγελιών από γυναίκες της ενορίας που ιερουργούσε. Κατηγορούσαν τον ιερέα ότι την ώρα της εξομολόγησης μέσα στον ναό προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες. Οι κατηγορίες, όμως, έπεσαν στο κενό, καθώς εκδόθηκαν απαλλακτικά βουλεύματα δικαιώνοντας τον κατηγορούμενο ιερέα.

Τα απαλλακτικά βουλεύματα εκδόθηκαν το 1996 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών , κι ένα χρόνο αργότερα από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.  Ο Πορφύριος Παπαρούπας απηλλάγη  και σε επίπεδο Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης, το 1999, με ομόφωνη απόφαση του Α/θμιου Συνοδικού Δικαστηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO