Αστυνομικό Δελτίο

01 Μαΐου 2018 20:04

“Καρτέρι θανάτου” στην Παλλήνη: “γάζωσαν” με 5 σφαίρες τον πρώην αστυνομικό

Διάβασέ μου το...

Που στρέφονται οι έρευνες των Αρχών. Στο "μικροσκόπιο" το παρελθόν του θύματος.

“Καρτέρι θανάτου” στην Παλλήνη: “γάζωσαν” με 5 σφαίρες τον πρώην αστυνομικό
-

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την δολοφονία με θύμα τον 57χρονο πρώην αστυνομικό Σπύρο Παπαχρήστο που μόλις είχε βγει από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Άγνωστοι λίγο πριν τη 1:30 τη νύχτα του έστησαν καρτέρι και τον πυροβόλησαν τουλάχιστον πέντε φορές, την ώρα που πήγαινε στο αυτοκίνητό του. Ο 57χρονος επέστρεψε να ζητήσει βοήθεια στην ταβέρνα όμως λίγο μετά ξεψύχησε στην είσοδο.

Οι δράστες σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες αφού πυροβόλησαν τον 57χρονο έφυγαν από τον τόπο του εγκλήματος με αυτοκίνητο αφήνοντας πίσω τους πέντε κάλυκες διαμέτρου 7,65 χιλιοστών. 

Για αρκετές ώρες ο δρόμος παρέμενε αποκλεισμένος. Οι αστυνομικοί ερευνούσαν το σημείο της δολοφονίας για ίχνη που πιθανώς να άφησαν οι δράστες. 

Το θύμα είχε υπηρετήσει στη Δίωξη Ναρκωτικών και την ΕΚΑΜ

Ο 57χρονος πρώην αστυνομικός είχε υπηρετήσει κατά το παρελθόν στη δίωξη ναρκωτικών και στην ΕΚΑΜ. Είχε συμμετάσχει μάλιστα σε καταδίωξη κακοποιών στην βόρεια Ελλάδα. Στην συνέχεια για προσωπικούς λόγους είχε αποχωρήσει από το Σώμα. 

Παλλήνη - δολοφονία - αστυνομικός - ταβέρνα

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν την υπόθεση πήραν καταθέσεις από τους κατοίκους της περιοχής και αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας, ώστε δουν προς τα πού κινήθηκαν οι δράστες αμέσως μετά τη δολοφονία.

Ψάχνουν το κίνητρο της δολοφονίας 

Παράλληλα ψάχνουν το κίνητρο της δολοφονίας και για το λόγο αυτό παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του θύματος ώστε να μάθουν αν είχε δεχθεί απειλές ή αν βρισκόταν σε διαμάχη με κάποιο πρόσωπο. Στοιχεία αναμένουν και από συνομιλίες που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Το θύμα το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στην ασφάλεια εφοπλιστικής οικογένειας, ενώ το όνομα του 57χρονου είχε εμπλακεί πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν υπηρετούσε στην αστυνομία σε υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών για προστασία σε νυχτερινά κέντρα αλλά επίσης είχε τιμηθεί για μια συμπλοκή ανάμεσα σε αστυνομικούς και εμπόρους ναρκωτικών.

VIDEO