Κοινωνία

15 Ιουλίου 2019 08:34

Χαλκιδική: “Γολγοθάς” η αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί. Σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Τι δηλώνουν στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» οι υπεύθυνοι.

Χαλκιδική: “Γολγοθάς” η αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία (βίντεο)
-

Εξακολουθούν να παλεύουν να στήσουν τα νοικοκυριά τους κάτοικοι στη Χαλκιδική που χτυπήθηκαν ανελέητα από το πέρασμα του υδροστρόβιλου την περασμένη εβδομάδα. Πολλές περιοχές και σπίτια ακόμη και σήμερα πάντως θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο από την πρωτοφανή μανία του καιρικό φαινομένου.

Σχεδόν πέντε 24ωρα μετά το πέρασμα του υδροστρόβιλού και στην αρχή του οικισμού Δελφίνια εκεί που το ακραίο φαινόμενο άρχισε να εκδηλώνει τη μανία του ή περιοχή εξακολουθεί να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Τα σπίτια είναι σαν να έχει περάσει από πάνω τους μπουλντόζα, ενώ σύμφωνα με τη Διευθύντρια Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Φαινομένων, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», έκανε λόγο για καταγραφή εκατοντάδων σπιτιών που έχουν καταγραφεί με καταστροφές, χωρίς καν ακόμα να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές καταγραφές.

 Πάρα τις προσπάθειες ιδιωτών και συνεργείων του Δήμου και της Περιφέρειας η κατάσταση δύσκολα ομαλοποιείται. Μπάζα από τοίχους που δεν άντεξαν στις ριπές του ανέμου, κορμοί δέντρων σπασμένοι, σκεπές γυμνές από κεραμίδια δεξιά κι αριστερά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, αποκαταστάθηκαν όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους, στους δήμους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Πολύγυρο σύμφωνα με το υπουργείο πολιτισμού. Τιτάνια μάχη δίνουν την ίδια ώρα και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για να συνδέσουν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και το τελευταίο στενό σε κάθε οικισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ