Κοινωνία

20 Ιουλίου 2022 15:12 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιουλίου 2022 16:58

Φωτιά στα Μέγαρα: Εκκένωση οικισμού - Μήνυμα από το 112

Διάβασέ μου το...

Επείγουσα ειδοποίηση για εκκένωση οικισμού μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Μέγαρα. Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά στα Μέγαρα: Εκκένωση οικισμού - Μήνυμα από το 112
-

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή των Μεγάρων το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βένιζα Μεγάρων ενισχύθηκαν. Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό.

Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι, δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Ζάχουλη μέσω του 112. Όσοι βρίσκονται στον οικισμό, καλούνται να εκκενώσουν προς το Αλεποχώρι.

Φωτιά - Μέγαρα

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στο σημείο έγινε εκτροπή δύο Air Tractores που εκτελούσαν περιπολία και καταφθάνουν ένα Erickson, ένα ΑΒ215 και ακολουθούν 3 CL 215, ενα Erickson και 2 Air tractors.

Μέγαρα - φωτιά

Στην έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:41 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη και μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, στις 14:35 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι του μικρού οικισμού Ζάχουλη με μήνυμα από το 112 για την προληπτική απομάκρυνση τους προς Αλεποχώρι.

Μέγαρα - φωτιά

Αυτή την στιγμή επιχειρούν στο πεδίο 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό και με τη συνδρομή των εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα προθεσμία για την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας (εικόνες)

Φωτιά στην Πεντέλη: τραυματίας με εγκαύματα στο 60% του σώματος του

Απάτη στα Χανιά: πήραν 322.291 ευρώ από ηλικιωμένη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ