Γενικά

24 Μαρτίου 2016 11:42

“Ψήνονται” αλλαγές στο Champions League;

Text to Speech

Ποιες είναι οι αλλαγές που εξετάζονται και για ποιο λόγο. Γιατί είναι προβληματισμένη η UEFA.

“Ψήνονται” αλλαγές στο Champions League;

Σκέψεις για αλλαγές στη μορφή του Champions League υπάρχουν στην UEFA, όπως αποκαλύπτει σήμερα η (έγκυρη) βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ψάχνει τρόπο ώστε η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου να γίνει πιο ανταγωνιστική και, φυσικά, πιο προσοδοφόρα.

Εξετάζεται, λοιπόν, η πρόταση οι ομάδες της φάσης των ομίλων να μειωθούν από 32 σε 16 και αντί για οκτώ γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, να δημιουργηθούν δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων. Σε αυτή την περίπτωση, η φάση των ομίλων θα περιλαμβάνει ουσιαστικά δύο μίνι πρωταθλήματα, με 14 αγωνιστικές ανάμεσα σε πιο ισχυρές ομάδες, κάτι που συνεπάγεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους και συνεπώς περισσότερα έσοδα για την UEFA, αλλά και τους διαγωνιζόμενους συλλόγους.

Η UEFA είναι προβληματισμένη, καθώς υπάρχουν παιχνίδια, στην τωρινή μορφή της διοργάνωσης, με μικρό εμπορικό ενδιαφέρον και εξετάζει σχέδια για την αναβάθμιση του θεσμού. «Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση και οτιδήποτε πέσει στο τραπέζι θα συζητηθεί πρώτα και θα συναποφασιστεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές», ανέφερε εκπρόσωπος της UEFA στη βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα πάντα με το σχετικό ρεπορτάζ οποιαδήποτε αλλαγή δεν πρέπει να αναμένεται πριν τη σεζόν 2018/19, όταν και θα τεθεί σε ισχύ το νέο συμβόλαιο για την εμπορική και τηλεοπτική εκμετάλλευση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, ενώ θα πρέπει να τελεσιδικήσει και το θέμα με την τιμωρία του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος φέρεται να συμφωνεί με την αλλαγή στη διεξαγωγή του Champions League.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO