Αθλητικά

11 Σεπτεμβρίου 2019 23:33

Πέθανε η φίλαθλος που είχε πυρποληθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Διάβασέ μου το...

Η 29χρονη πέθανε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν εξαιτίας των σοβαρών εγκαυμάτων που έφερε στο 90% του σώματός της.

Πέθανε η φίλαθλος που είχε πυρποληθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Σε τραγωδία κατέληξε η διαμαρτυρία μίας Ιρανής φιλάθλου, η οποία είχε αυτοπυρποληθεί ενώπιον δικαστηρίου στην Τεχεράνη, ενάντια στην απαγόρευση εισόδου των γυναικών στα γήπεδα.

Η 29χρονη Σαχάρ Κονταγιάρι πέθανε το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο, μετά από σοβαρά εγκαύματα που είχε στο 90% του σώματός της.

Τα γεγονότα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, χρονολογούνται από τις 12 Μαρτίου, όταν η γυναίκα είχε εισέλθει ντυμένη ως άνδρας στο γήπεδο Αζάντι στην Τεχεράνη, για να παρακολουθήσει την αγαπημένη της ομάδα, Εστεγκλάλ. Φυλακίστηκε για λίγες μέρες σε μια από τις πιο περίφημες φυλακές γυναικών του κράτους.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, της επιβλήθηκε ποινή έξι μηνών, ενώ αντιμετώπιζε τον κίνδυνο περαιτέρω φυλάκισης. Έτσι η νεαρή γυναίκα κατέφυγε στην ακραία επιλογή της αυτοπυρπόλησης, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, πληρώνοντας όμως τελικά με τη ζωή της.

Ομοσπονδίες και πολιτικοί βάζουν εκ νέου στο τραπέζι τη συζήτηση σχετικά με την απαγόρευση της παρουσίας των γυναικών στα γήπεδα του Ιράν για τους αγώνες ποδοσφαίρου.