Ευρώπη

07 Φεβρουαρίου 2018 19:23

Όλαφ Σολτς: ποιος είναι ο διάδοχος του Σόιμπλε

Text to Speech

Τι λέει για την Ελλάδα ο σοσιαλδημοκράτης νέος “τσάρος” της γερμανικής οικονομίας…

Όλαφ Σολτς: ποιος είναι ο διάδοχος του Σόιμπλε

Ανήκει στη συντηρητική πτέρυγα του SPD και είναι ένθερμος υποστηρικτής του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ. 

Ο λόγος για τον 59χρονο Όλαφ Σολτς, τον δήμαρχο του Αμβούργου και νέο “τσάρο” της γερμανικής οικονομίας. 

Η Ελλάδα «αξίζει την αλληλεγγύη μας» 

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο 59χρονος Σολτς είναι φίλα διακείμενος προς τη χώρα μας. 

Η Ελλάδα «αξίζει την αλληλεγγύη μας», είχε πει το 2012 τασσόμενος κατά του GREXIT: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγηθεί εκτός νομισματικής  ένωσης, ούτε από τα λόγια των Γερμανών πολιτικών». 

Σπούδασε Νομική με ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο 

Ο Όλαφ Σολτς, που μεγάλωσε στο Αμβούργο, προέρχεται από οικογένεια που δεν είχε σχέση με την πολιτική. Οι γονείς του εργάζονταν σε εταιρεία κλωστοϋφαντουργικών,  αδελφός του Γενς είναι αναισθησιολόγος και πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Schleswig – Holstein. Ο μικρός αδελφός του Ίνγκο είναι διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία πληροφορικής στο Αμβούργο. 

Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου Νομική, με ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο. Το 1998 παντρεύτηκε την Μπρίτα Ερνστ, βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών. Ζουν στο Αμβούργο, δεν έχουν αποκτήσει παιδιά, αλλά είναι «ένα απίστευτο δίδυμο», όπως δηλώνει ο Όλαφ Σολτς. 

Την υπουργοποίηση του Σολτς απέφυγε, πάντως, να επιβεβαιώσει ο Μάρτιν Σουλτς διευκρινίζοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ψηφοφορία των μελών του SPD  

VIDEO