ΗΠΑ - Καναδάς

13 Νοεμβρίου 2018 19:57

Αστυνομικός σκότωσε έγχρωμο φρουρό που είχε συλλάβει ύποπτο!

Text to Speech

Το 26χρονο θύμα ακινητοποίησε έναν ύποπτο που είχε ανοίξει πυρ σε μπαρ και περίμενε την αστυνομία. Μόνο που ο αστυνομικός πυροβόλησε αυτόν…

Αστυνομικός σκότωσε έγχρωμο φρουρό που είχε συλλάβει ύποπτο!

Φωτο αρχείου

Ένας μαύρος ένοπλος φρουρός σε μπαρ στο Σικάγο, που προσπαθούσε να κρατήσει υπό έλεγχο έναν ύποπτο για περιστατικό με πυροβολισμούς στο μπαρ, έχασε τη ζωή του από τα πυρά ενός αστυνομικού.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος φρουρός Τζέμελ Ρόμπερσον, μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, που έγινε στο μπαρ στις 04:00 τοπική ώρα την Κυριακή(11/11) και τραυματίστηκαν 4 άνθρωποι, καταδίωξε έναν ύποπτο και τον κράτησε ακινητοποιημένο μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Ο Ρόμπερσον κρατούσε «κάποιον στο έδαφος με το γόνατό του στην πλάτη του και το όπλο του στην πλάτη του», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Άνταμ Χάρις στο τηλεοπτικό δίκτυο WGN-TV.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, ένας αστυνομικός αντί να συλλάβει τον ύποπτο για το επεισόδιο, πυροβόλησε τον μαύρο άνδρα. Ο Ρόμπερσον μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε νοσοκομείο όπου και κατέληξε.

«Όλοι φώναζαν “είναι φρουρός της ασφάλειας”», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας Χάρις, για να καταλήξει, «όμως αυτοί έκαναν τη δουλειά τους, είδαν έναν μαύρο με όπλο και βασικά τον σκότωσαν».

Ο Ρόμπερσον εργαζόταν ως μουσικός γκόσπελ σε διάφορες κοντινές εκκλησίες και είχε επίσης βρει δουλειά στο Manny’s Blue Room στο Ρόμπινς του Ιλινόι, όπου σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

Οι φίλοι του άτυχου άνδρα λένε ότι ήταν ένας μουσικός που ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός. «Αυτοί που ήθελε να γίνουν η οικογένειά του τού αφαίρεσαν τη ζωή», δήλωσε στο WGN-TV η Πατρίσια Χιλ, πάστορας εκκλησίας στο Σικάγο.

Η αστυνομία της πολιτείας του Ιλινόι χειρίζεται τώρα την έρευνα για τον φόνο του Ρόμπερσον και πρόκειται να απαγγείλει κατηγορίες στον άνδρα, για τον οποίο πιστεύει, ότι άνοιξε πυρ στο μπαρ στη διάρκεια καυγά. Για τον αστυνομικό που σκότωσε τον Ρόμπερσον δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες.

Ο 26χρονος έγχρωμος ήταν ο μόνος άνθρωπος που σκοτώθηκε στο περιστατικό. Για τους 4 που τραυματίστηκαν δεν πιστεύεται ότι απειλείται η ζωή τους, σημείωσε η εκπρόσωπος του σερίφη Ανσάρι.

VIDEO