Κόσμος

21 Σεπτεμβρίου 2019 17:44 Τελευταία ενημέρωση : 21 Σεπτεμβρίου 2019 20:30

Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία

Διάβασέ μου το...

Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή και σε ελληνικές πόλεις.

Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία
-

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Χάος και πανικό σκόρπισαν στη γειτονική χώρα οι δίδυμες σεισμικές δονήσεις που έγιναν με διάφορα 11 λεπτών η μια από την άλλη.  Η πρώτη είχε μέγεθος 5,8 Ρίχτερ και η δεύτερη 5 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στην Αδριατική Θάλασσα, 30 χιλιόμετρα δυτικά της αλβανικής πρωτεύουσας.

Όλο τα παραλιακό μέτωπο, αλλά και η ενδοχώρα ταρακουνήθηκαν, στα Τίρανα επικράτησαν σκηνές απόλυτου τρόμου, χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το κλειστό γυμναστήριο των Τιράνων όπου διεξαγόταν διεθνής αγώνας Tae Kwon Do. Την ώρα που αγωνιζόταν μάλιστα η Ελληνίδα αθλήτρια, Μαρία Σεμέλη, άρχισε ο χορός των Ρίχτερ, με θεατές προπονητές και αθλητές να εγκαταλείπουν άρον-άρον το γήπεδο. Άνθρωποι μέχρι και αυτή την ώρα βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους μακριά από κτίρια καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο για νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Αναφορές υπάρχουν για ζημιές σε σπίτια, για αρκετή ώρα περιοχές είχαν προβλήματα με το ηλεκτρικό και τις τηλεπικοινωνίες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια γυναίκα τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να βγει από το σπίτι της, ευτυχώς όμως δεν υπάρχουν άλλες αναφορές για θύματα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στα Σκόπια,  σε περιοχές της Ιταλίας, αλλά και στη χώρα μας, σε Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ