Κόσμος

18 Απριλίου 2023 09:47 Τελευταία ενημέρωση : 18 Απριλίου 2023 12:54

Σουδάν – Παγουλάτος: Είμαστε 4 μέρες εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο χωρίς ρεύμα

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Έλληνας επιχειρηματίας που διαμένει στο Χαρτούμ, για την κατάσταση που επικρατεί στην αφρικανική χώρα.

Σουδάν – Παγουλάτος: Είμαστε 4 μέρες εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο χωρίς ρεύμα
-

Ο Θανάσης Παγουλάτος, Έλληνας που μένει στο Σουδάν και έχει ξενοδοχείο στο Χαρτούμ, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», για την κατάσταση που επικρατεί στην αφρικανική χώρα.

«Είναι η 4η μέρα που βρίσκομαι εγκλωβισμένος στο ξενοδοχείο, μαζί με την κουνιάδα μου και 5 αλλοδαπούς πελάτες», είπε ο κ. Παγουλάτος, διευκρινίζοντας ότι ευτυχώς έχουν ακόμη προμήθειες, αλλά δεν έχουν ρεύμα και καθώς η γεννήτρια του ξενοδοχείου βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο δεν μπορούν να την θέσουν σε λειτουργία.

«Δεν έχουμε επιχειρήσει καθόλου να βγούμε έξω, είναι πολύ επικίνδυνο. Ακούγονται συνεχώς, πυροβολισμοί, κανονιές και εκρήξεις», πρόσθεσε ο κ. Παγουλάτος.

Διπλωματικές πηγές, αναφερόμενες στην κατάσταση στο Σουδάν, δήλωσαν πως, «Ο Νίκος Δένδιας, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο, για την κατάσταση που επικρατεί  σήμερα στο Σουδάν. Ζητήθηκε η συνέχιση της διαρκούς επικοινωνίας με τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί καθώς και με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Χαρτούμ, προκειμένου να υπάρχει ο  βέλτιστος συντονισμός για την ασφάλεια και την παροχή της  μέγιστης  δυνατής βοήθεια προς τους εκεί  Έλληνες ομογενείς».

Ειδήσεις σήμερα: 

Αχαΐα: Ήπιε νέφτι αντί για νερό στο νεκροταφείο και διασωληνώθηκε

Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγελία, η απομάκρυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιδράσεις

ΝΒΑ – Αντετοκούνμπο: “Καθαρή” η μαγνητική μετά τον τραυματισμό του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ