Πολιτισμός

15 Ιουλίου 2019 21:27

Αρχαία Ολυμπία: από τον… Ερυθρό Σταυρό εξαρτώνται οι διψασμένοι επισκέπτες (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τριτοκοσμικές εικόνες, με λιποθυμίες επισκεπτών εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης… νερού.

Αρχαία Ολυμπία: από τον… Ερυθρό Σταυρό εξαρτώνται οι διψασμένοι επισκέπτες (βίντεο)
-

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τις λιποθυμίες επισκεπτών στην Αρχαία Ολυμπία, λόγω του καύσωνα των προηγούμενων ημερών, επειδή τα αναψυκτήρια είναι κλειστά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος… ένα μπουκάλι νερό!

«Τα αναψυκτήρια στο Μουσείο και στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας δε λειτουργούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και οι επισκέπτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε νερό», σημειώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ανταποκρινόμενος σε αίτημα της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έστειλε αμέσως εθελοντές που μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες.

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΝΕΡΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

«Βρισκόμαστε εκεί με μία πλήρη ομάδα, προκειμένου να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε, εάν υπάρξει κάποια περίπτωση ανάγκης παροχής πρώτων βοηθειών, συγχρόνως δε, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αυτής της θερινής περιόδου, να μπορούμε να προσφέρουμε ένα κρύο εμφιαλωμένο μπουκαλάκι νερό», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός.

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην περιοχή υπογραμμίζει πως «είναι μεγάλη ντροπή για τον τόπο μας» και συμπληρώνει ότι συμβουλεύει τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο να έχουν πάντα μαζί τους νερό, προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΝΕΡΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

«Στην Ακρόπολη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γιατρός - οπλίτης και νοσηλευτής - από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο Κέντρο Πληροφόρησης, επί του πεζοδρόμου Δ. Αρεοπαγίτου και στο παλαιό Μουσείο Ακροπόλεως, προσφέρουν τις υπηρεσίες εθελοντές-νοσηλευτές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Τρίτη, Πέμπτη και Σαββατοκύριακα, οπότε και η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της Ακρόπολης, στη Δ. Αρεοπαγίτου ποδηλάτες με εξοπλισμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες».

Τέλος «στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σταθμεύει μόνιμα πλέον ασθενοφόρο, για την περίπτωση έκτακτης μετακομιδής, μετά από αίτημα της Υπουργού Πολιτισμού προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ανταποκρίθηκε εντός 24ώρου», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα», σχολιάζει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, Ιωάννης Μαυρικόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ