Πολιτική

10 Ιουνίου 2019 09:09

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας, “ανοίγει το δρόμο” για τις εκλογές

Διάβασέ μου το...

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους θα παρουσιάσει σήμερα ο Πρωθυπουργός.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας, “ανοίγει το δρόμο” για τις εκλογές
-

Ξεκινά και επισήμως σήμερα η προεκλογική περίοδος, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο στις 18:30.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υπογράψει αμέσως το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και με τη δημοσίευσή του, το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, ξεκινούν οι ρυθμίσεις της προεκλογικής περιόδου για τις 7 Ιουλίου.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο βασίζεται στους τέσσερις άξονες, τα εργασιακά, το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια διοίκηση και τα εργασιακά.

 Όπως αναμένεται, ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει, μεταξύ άλλων 500.000 νέες θέσεις εργασίας, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020, σε συνάρτηση με την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και φοροελαφρύνσεις ιδιαίτερα για τη μεσαία τάξη. Η μείωση του ποσοστού προκαταβολής φόρους των ελεύθερων επαγγελματιών από το 100% στο 50%, θα εξαγγελθεί, μεταξύ άλλων.

Εκπρόσωπος Τύπου και επικεφαλής του Επικρατείας η Έφη Αχτσιόγλου, με την οποία θα σηματοδοτηθεί η ανανέωση που επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ήττα των ευρωεκλογών. Ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, αναμένεται να οριστεί δεύτερος στο Επικρατείας, ενώ σε υποψήφιος θα είναι και ο Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης. Σε καλή θέση αναμένεται και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Οι Αντώνης Ρουπακιώτης και Μιχάλης Σταθόπουλος αναμένονται με ενδιαφέρον, ως πιθανοί διάδοχοι του Αλέξη Χαρίτση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου, βρίσκεται ήδη στη νέα ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, ενώ θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία.

Προβλήματα υπάρχουν, την ίδια ώρα, στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ σήμερα θα τεθούν επί τάπητος και τα ψηφοδέλτια της Αττικής.

Η βασική αλλαγή στην προεκλογική στρατηγική θα είναι η σαφής μείωση στις ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ θα υπάρξει επιμονή στο debate Τσίπρα – Μητσοτάκη. Στις συνεργασίες με τους Οικολόγους Πράσινους στο «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, επικεντρώνεται επίσης το ενδιαφέρον.