Καιρός

11 Ιουνίου 2019 06:04

Καιρός: τοπικές μπόρες ή καταιγίδες και την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Τι καιρό θα κάνει στην Αττική. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Τρίτη, στα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές μπόρες και -κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες- σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μπόρες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Για την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην δυτική Μακεδονία, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα, τις πρωινές ώρες, στα ανατολικά θα φυσούν βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και Σποράδες αναμένονται λίγες νεφώσεις,  παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μπόρες και κυρίως στα ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικές  καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Στην ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 34 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης, με πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στα βόρεια, πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 

Για την Τετάρτη, στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά, με μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ