Πολιτική

08 Ιουλίου 2019 13:30 Τελευταία ενημέρωση : 08 Ιουλίου 2019 22:05

Μητσοτάκης: θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

Text to Speech

Τι είπε στην πρώτη δήλωση, μετά την ορκωμοσία του ως Πρωθυπουργός και αμέσως πριν την συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Μητσοτάκης: θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον νενομισμένο όρκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στο Ευαγγέλιο.

Τον νέο πρωθυπουργό όρκισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Στην τελετή ορκομωσίας στο Προεδρικό Μέγαρο παραβρέθηκε η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, η σύζυγός του Μαρέβα, τα τρία παιδιά του, οι αδερφές του και οι στενοί συνεργάτες του.

"Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες μια ισχυρή εντολή: «να αλλάξουμε την Ελλάδα». Από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων", είπε στην πρώτη δήλωση του, μετά την ορκωμοσία του ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγο αργότερα ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην κορυφή της σκάλας ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε με ταχύ βήμα, αντάλλαξε σύντομη χειραψία για τους φωτογράφους με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου.

Τσίπρας - Μητσοτάκης - Παράδοση - Παραλαβή

Είναι μία διαδικασία που όπως επισήμανε χθες ο κ. Τσίπρας δεν είχε ακολουθηθεί το 2015 όταν έγινε εκείνος πρωθυπουργός αλλά δεν του παρέδωσε το Μαξίμου ο τότε προκάτοχός του.

«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα»: τα λόγια αυτά έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπέμποντας στην ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κυρ Μητσοτάκης - ορκομωσία - Παυλόπουλος - Ιερώνυμος

Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα του Προκόπη Παυλόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αφού νωρίτερα είχε παραλάβει τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής.

Κυρ Μητσοτάκης - ορκομωσία - οικογένεια

Πλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να προχωρήσει γρήγορα στη συγκρότηση του νέου υπουργικού συμβουλίουΈτσι στις 19:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης της ΝΔ από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, που μέχρι τώρα ήταν διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πειραιώς. Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης θα ορκιστούν την Τρίτη.

Μάλιστα, μια ημέρα αργότερα, αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα αποτελείται από έμπειρα στελέχη της ΝΔ αλλά και πρόσωπα που σηματοδοτούν το άνοιγμα Μητσοτάκη στην Κεντροαριστερά.

Κυρ Μητσοτάκης - ορκομωσία - οικογένεια

Κυρ Μητσοτάκης - ορκομωσία - Παυλόπουλος - Ιερώνυμος

Κυρ Μητσοτάκης - ορκομωσία

Μητσοτάκης - Ορκωμοσία

Μητσοτάκης - Προεδρικό Μέγαρο

Μητσοτάκης - Προεδρικό Μέγαρο

Νωρίς το μεσημέρι είχε δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και η ανάληψη καθηκόντων απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Προεδρικό Διάταγμα - Πρωθυπουργός - Τσίπρας - Μητσοτάκης


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ