Κοινωνία

31 Αυγούστου 2019 15:59 Τελευταία ενημέρωση : 31 Αυγούστου 2019 21:25

Λούνα παρκ: στο νοσοκομείο ο πατέρας της νεκρής - Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια

Διάβασέ μου το...

Πώς έγινε η τραγωδία με θύμα την άτυχη έφηβη. Ο πατέρας της είχε μεταφέρει τα παιχνίδια με το φορτηγό του. Στο φως νέες αποκαλύψεις. Βίντεο-ντοκουμέντο του ΑΝΤ1.

Λούνα παρκ: στο νοσοκομείο ο πατέρας της νεκρής - Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια
-

Ελεύθερη, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία με θύμα την άτυχη έφηβη.

Το κορίτσι, εκσφενδονίστηκε ενώ το παιχνίδι «χαλί» στο οποίο βρισκόταν, είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Το σώμα της «πέταξε» και κατέληξε σε άλλο παιχνίδι του λούνα παρκ, το «ταψί», στο οποίο έπεσε με το κεφάλι, ενώ το σώμα της εγκλωβίστηκε στα μηχανήματα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η κοπέλα, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας, σηκώθηκε για να βγάλει μια φωτογραφία, ενώ το παιχνίδι είχε αναπτύξει ταχύτητα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συγκρατηθεί το σώμα της σε αυτό.

Η 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ συνελήφθη αμέσως μετά το δυστύχημα, κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του, σε βαθμό κακουργήματος. Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ υποστήριξε στις Αρχές πως τις πιστοποιήσεις των παιχνιδιών έχει καταθέσει και στον Δήμο Αλμυρού, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό. Εμπειρογνώμονες κλήθηκαν για να εξετάσουν τα δεδομένα του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 73χρονης τόσο η επιχείρηση όσο και το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν κανονικά άδεια λειτουργίας ενώ το παιχνίδι ήταν και πιστοποιημένο.

«Είμαι συγκλονισμένη. Λυπάμαι πολύ για το τραγικό περιστατικό. χάθηκε ένα νέο παιδί, εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια. Δεν έχω ευθύνη όμως για ότι συνέβη, όλα στο λούνα παρκ λειτουργούσαν νόμιμα», υποστήριξε στην κατάθεση της η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ.

Λούνα Παρκ - Αλμυρός - Βόλος - δυστύχημα

Λούνα Παρκ - Αλμυρός - Βόλος - δυστύχημα

Ο πατέρας της άτυχης 14χρονης είναι οδηγός φορτηγού και πριν μόλις μία εβδομάδα, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ. Μια εβδομάδα αργότερα, μέρος αυτού του εξοπλισμού θα γινόταν η αιτία για να βρει το παιδί του τραγικό θάνατο.

Ο πατέρας της 14χρονης νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Νοσοκομείο του Βόλου. Η καρδιά του δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

Στο ίδιο μηχάνημα είχε τραυματιστεί σοβαρά και μία 9χρονη

Ωστόσο, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως, καθώς όπως έγινε γνωστό, στο ίδιο παιχνίδι του συγκεκριμένου λούνα παρκ πριν από 10 χρόνια, ένα 9χρονο κορίτσι είχε τραυματιστεί σοβαρά. 

Το 2009, η 9χρονη τότε Αργυρώ Μπουρτζίκα, είχε τραυματιστεί σοβαρά ανεβαίνοντας στο μοιραίο παιχνίδι σε λούνα παρκ της ίδιας ιδιοκτήτριας, που είχε στηθεί στην Χαλκίδα. Μάλιστα, τότε η ιδιοκτήρια είχε καταδικαστεί τελεσίδικα για το ατύχημα.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο του ΑΝΤ1, τις πρώτες στιγμές μετά το τραγικό περιστατικό:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ