Πολιτική

16 Σεπτεμβρίου 2019 16:20 Τελευταία ενημέρωση : 16 Σεπτεμβρίου 2019 16:51

Ζούλας: Τα ταμεία της ΕΡΤ είναι άδεια

Διάβασέ μου το...

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την οικονομική κατάσταση της δημόσιας τηλεόρασης ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

Ζούλας: Τα ταμεία της ΕΡΤ είναι άδεια
-

Με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Ζούλας. Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπου εγκρίνεται κατά πλειοψηφία ο διορισμός του, ο κ. Ζούλας υπογράμμισε πως δεν θα διακινδύνευε την επαγγελματική του πορεία εάν δεν είχε τη ρητή εντολή του πρωθυπουργού να αποκτήσει η ΕΡΤ το ρόλο που της επιτάσσει το Σύνταγμα.

Ενώπιον των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επεσήμανε πως στόχος του είναι η αντικειμενική και ακηδεμόνευτη ενημέρωση αλλά κι η επιστροφή της νεολαίας στη συχνότητα της ΕΡΤ.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση της δημόσιας τηλεόρασης, λέγοντας ότι τα ταμεία της είναι άδεια για να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα, λόγω της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης να διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια για αγώνες ποδοσφαίρου πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

ΕΡΤ - συνεδρίαση - Βουλή

ΕΡΤ - συνεδρίαση - Βουλή

ΕΡΤ - συνεδρίαση - Βουλή

Σημείωσε την ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού χωρίς απολύσεις, καθώς –όπως είπε- από τους 2.200 μόνιμους εργαζόμενους μόνο οι 170 είναι κάτω των 40 ετών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο προτεινόμενος για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου Γιώργος Γαμπρίτσος, υποστηρίζοντας πως στόχος είναι μια ΕΡΤ που ενημερώνει, ψυχαγωγεί, εκπαιδεύει.

Κριτική στην κυβέρνηση ότι την ίδια ώρα που μιλάει για αντικειμενική και ακηδεμόνευτη ενημέρωση, προτείνει για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης αναφέρεται ότι "η ΝΔ από το "μαύρο" στην κομματική ΕΡΤ πριν από χρόνια, στη .... "ΖΟΥΛΑ" περνάει σήμερα στην ΝΔημοκρατική κομματική ΕΡΤ!  Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα αρχών, που η ΝΔ δεν διαθέτει!"