Πολιτική

22 Σεπτεμβρίου 2019 12:38 Τελευταία ενημέρωση : 22 Σεπτεμβρίου 2019 14:01

Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την Novartis

Διάβασέ μου το...

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να στοχοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει προσπάθεια εκφοβισμού της Δικαιοσύνης.

Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την Novartis
-

Αρχές Οκτωβρίου, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Νέα Υόρκη, προσδιορίζεται χρονικά η εκδήλωση της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Ξεκάθαρα τα στοιχεία για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για το ότι σε μια σοβαρή υπόθεση κατάφερε να τα κάνει μπάχαλο;» διερωτήθηκε πάντως ο υπουργός.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν θα λειτουργήσει με κριτήρια πολιτικού ρεβανσισμού εξού και η τοποθέτηση εκτός κάδρου του Αλέξη Τσίπρα.

«Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τοξική πρακτική των μαζικών πολιτικών διώξεων και της στοχοποίησης πρώην πρωθυπουργών μόνο και μόνο για επικοινωνιακά σόου και μικροκομματικά οφέλη, όπως με ανευθυνότητα έπραξε η προηγούμενη  κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και ο κ. Τσίπρας καταδικάστηκε από τους πολίτες για τον διχαστικό, εμπρηστικό του λόγο, για την κυνικότητα της εξουσίας του και την πολιτική του αλαζονεία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Είναι σαφής η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να κάνει χαμηλή πτήση αφού σε κάθε ανακίνηση του θέματος και πολύ περισσότερο σε μία σοβαρή έρευνα θα εντοπίζει τη Novartis στη δική του πολιτική περιοχή, άρα η προσπάθεια ώστε οι κατηγορούμενη να γίνουν κατήγοροι θα καταπέσει στα μάτια της κοινωνίας.  Εστιάζοντας στον Παπαγγελόπουλο στοχεύουν στον εκφοβισμό και στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, όχι μόνο για τη Novartis αλλά προς πάσα χρήση» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε και η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει την περασμένη Δευτέρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως προς το σκέλος που αναφερόταν σε εμπλοκή και ύποπτη μεθόδευση της υπόθεσης από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Δεν πρόκειται όμως μόνο ή κυρίως για μια υπόθεση ποινικής ευθύνης κατά το άρθρο 86. Πρόκειται για την επείγουσα ανάγκη να αποτραπεί οριστικά η αλλοίωση των θεσμών που ήταν ο στόχος της σκευωρίας» σημειώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα ΝΕΑ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ