Κόσμος

15 Οκτωβρίου 2019 23:10

Πιέζουν τον Ερντογάν οι ΗΠΑ για να σταματήσει την επίθεση στη Συρία

Διάβασέ μου το...

Στην Τουρκία στέλνει ο Τραμπ τον Αντιπρόεδρο και τον Υπουργό Εξωτερικών, προκειμένου να διαπραγματευτούν εκεχειρία.

Πιέζουν τον Ερντογάν οι ΗΠΑ για να σταματήσει την επίθεση στη Συρία

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, και ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ταξιδεύουν την Τετάρτη στην Τουρκία για να διαπραγματευτούν μια εκεχειρία στη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Καλούμε για μια εκεχειρία», τόνισε ο Τραμπ, ο οποίος την Δευτέρα επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Πενς θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και θα «επαναδιατυπώσει τη δέσμευση του Τραμπ να διατηρήσει τις τιμωρητικές οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Άγκυρας μέχρι να επιτευχθεί μια λύση».

Οι ΗΠΑ αναμένεται να εντείνουν τη διπλωματική πίεση στην Τουρκία και θα απειλήσουν την Άγκυρα με επιπλέον κυρώσεις για να πεισθεί για μια κατάπαυση του πυρός και να τερματίσει τη στρατιωτική της επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε νωρίτερα ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μια εβδομάδα μετά την ανατροπή της αμερικανικής πολιτικής και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, επιτρέποντας στην Τουρκία να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας, συμμάχους της Ουάσινγκτον, ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε μια δέσμη κυρώσεων για να τιμωρήσει την Άγκυρα, αλλά η Τουρκία αγνόησε τις ποινές και συνέχισε την επίθεσή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ